Wikitrends
Trends on Wikipedia


Type Time span Language

Most visited on Albanian Wikipedia this week

 1. Bashkimi Sovjetik (2 706 views)

  Bashkimi i Republikave Sovjetike Socialiste (shkurt BRSS, rusisht: Союз Советских Социалистических Республик, СССР, tr.: Sojuz Sovjetskih Socialistiçeskih Respublik, SSSR), i njohur edhe si Bashkimi Sovjetik (rusisht: Советский Союз, tr.: Sovjetski Sojuz)...
  Related pages: Adolf Hitler (839 views), Bashkimi Evropian (175 views), Mitrush Kuteli (129 views), 12 janar (41 views), Aeroplani (14 views)
 2. Ismail Kadare (1 318 views)

  Ismail Kadare (lindur më 1936) është njëri nga shkrimtarët më të shquar bashkëkohorë, i nominuar disa herë për çmimin "Nobel" në letërsi. Ai shquhet kryesisht për prozë, por ka botuar edhe vëllime me poezi dhe ese. Nisi të shkruajë kur ishte ende i ri, fi...
  Related pages: Prilli i thyer (446 views), Tirana (416 views), Migjeni (400 views), Martin Camaj (232 views), Historia e arteve (141 views)
 3. Gjakmarrja (1 172 views)

  Gjakmarrja është një formë e hakmarrjes e cila i ka rrënjët e saj në mesjetë e ndoshta më tej. Kjo dukuri shoqërore theksohet ndër popujt e Mesdheut e sidomos tek banoret e territoreve shqiptare, Italisë jugore, Korsikës si dhe pjesës evropiane të Turqisë...
  Related pages: Prilli i thyer (446 views), Shkodra (266 views)
 4. Evropa (1 125 views)

  Evropa ose Europa (gr. Eurṓpē Εὐρώπη ) është një nga shtatë kontinentet tradicionale politike, dhe një pjesë e kontinentit gjeografik të Evroazisë. Evropa rrethohet në veri nga Oqeani i Ngrirë i Veriut, në perëndim nga Oqeani Atlantik, në jug nga Deti Mes...
  Related pages: Adolf Hitler (839 views), Kosova (471 views), Tirana (416 views), Mesopotamia (395 views), Franca (385 views)
 5. Marko Polo (1 081 views)

  Marko Polo (1254-1325), lindi në Venedik në 15 Shtator 1254. Babai i tij ishte Nikolo Polo edhe ai ishte nje eksplorues dhe tregtar. Ishte udhëtari dhe udhëpërshkruesi më i njohur i asaj kohe. Si misionar dhe përfaqësues i Venedikut qëndroi në Kinë 15 vit...
  Related pages: Australia (321 views), Historia e arteve (141 views)
 6. Matematika (968 views)

  Matematika përbën një fushë të njohurive abstrakte të ndërtuara me ndihmën e arsyetimeve logjike mbi koncepte të tilla si numrat, figurat, strukturat dhe transformimet. Matematika dallohet nga shkencat tjera për një lidhje të veçantë që ka ajo me realitet...
  Related pages: Teknologjia (496 views), Sistemi diellor (382 views), Galileo Galilei (375 views), Fizika (224 views), Albert Einstein (179 views)
 7. Afrika (931 views)

  Afrika është njëri nga kontinentet e rruzullit tokësor. Ndryshe është i njohur edhe si kontinenti i zi. Origjina e emrit Afrikë vjen nga gjuha barbare të cilët janë popull kavkasoid i Afrikës veriore. Romakët e vjetër e kanë shfrytëzuar emrin Afrika terra...
  Related pages: Mesopotamia (395 views), Australia (321 views), Historia e arteve (141 views), Azia (109 views), Egjipti (92 views)
 8. Qeliza (905 views)

  Qeliza është njësia thelbësore, funksionale,ndërtimore dhe strukturale e të gjitha organizmave të gjalla ; është njësia më e vogël mbartëse e jetës. Ky përkufizim u formulua nga Robert Huk, shkencëtar i njohur anglez, i cili ishte i pari që vëzhgoi ekzist...
  Related pages: Anatomia e njeriut (219 views), Proteina (132 views)
 9. Alfabeti shqip (899 views)

  Alfabeti i gjuhës shqip ka tridhjetë e gjashtë shkronja, nga të cilat shtatë janë zanore dhe njëzet e nëntë janë bashkëtingëllore.
 10. JSON (867 views)

  JSON (është shkurtimi për JavaScript Object Notation), është një format me standard të hapur që përdor tekst të lexueshëm-nga-njeriu për të transferuar objekte të të dhënave të përbëra nga çifte atribut-vlerë. Është formati primar i të dhënave që përdoret...

Copyright © Johan Gunnarsson (johan.gunnarsson@gmail.com), 2012. Last updated Sat, 21 Oct 2017 06:42:57 +0000. About Wikitrends. Source code.

Creative Commons License
Wikitrends by Johan Gunnarsson is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.