Wikitrends
Trends on Wikipedia


Type Time span Language

Uptrends on Macedonian Wikipedia this week

 1. 1191 (+16 500%)

  1191 (MCXCI) била година според јулијанскиот календар. Тоа била 1191. година од новата ера, 191. од вториот милениум, 91. од 12 век и втора од 1190-тите.
 2. 2005 (+3 517%)

  2005 (MMV) била година според јулијанскиот календар. Тоа била 2005. година од новата ера, 5. од третиот милениум, 5. од 21 век и шеста од 2000-тите.
  Related pages: 2000 (+5 667%), 2004 (+5 600%), 2003 (+13 300%), 2002 (+104%)
 3. 2000 (+5 667%)

  2000 беше престапна година, која започнува во сабота според Грегоријанскиот календар. Популарната култура исто така ја смета 2000 за прва година на 21 век и 3 милениум. По стриктна интерпретација на Грегоријанскиот календар, сепак, оваа карактеристика и п...
 4. 2004 (+5 600%)

  2004 (MMIV) била престапна година според јулијанскиот календар. Тоа била 2004. година од новата ера, 4. од третиот милениум, 4. од 21 век и петта од 2000-тите....
  Related pages: 2005 (+3 517%), 2003 (+13 300%), 2002 (+104%)
 5. 2003 (+13 300%)

  2003 (MMIII) била година според јулијанскиот календар. Тоа била 2003. година од новата ера, 3. од третиот милениум, 3. од 21 век и четвртта од 2000-тите.
  Related pages: 2005 (+3 517%), 2004 (+5 600%), 2002 (+104%)
 6. ISO 4217 (+8 900%)

  ISO 4217 е меѓународен стандард кој ги дефинира ознаките за валутите што се важечки според стандардите наМеѓународната организација за стандардизација (ИСО). Секоја валута се означува со код од три букви и троцифрен нумерички код. ISO 4217 најмногу се кор...
 7. Preply (+2 300%)

  Preply или Приплај е меѓународно претпријатие за обука и едукација со седиште во Брајтон, Масачусетс, што нуди можност за поврзување на ментори со ученици, независно дали локално (лично) или на дистанца (преку Скајп). Платформата преку која се спроведува ...
 8. Apple (+1 900%)

  Apple Inc., порано позната како Apple Computer, Inc.,е Американска мултинационална корпорација со седиште во Купертино, Калифорнија која дизајнира, развива и продава електроника, компјутерски софтвер и персонални компјутери. Нивните најпознати хардверски ...
 9. 2002 (+104%)

  2002 (MMII) била година според јулијанскиот календар. Тоа била 2002. година од новата ера, 2. од третиот милениум, 2. од 21 век и трета од 2000-тите.
  Related pages: 2005 (+3 517%), 2004 (+5 600%), 2003 (+13 300%)
 10. ISBN (-27.01%)

  Меѓународен стандарден книжен број или на англиски International Standard Book Number (најчесто нарекуван според кратенката - ISBN) е единствен број на книга со кој се идентификува изданието, издавачот, како и земјата каде е печатена книгата. Кодот со 9 б...

Copyright © Johan Gunnarsson (johan.gunnarsson@gmail.com), 2012. Last updated Sun, 23 Jul 2017 00:27:58 +0000. About Wikitrends. Source code.

Creative Commons License
Wikitrends by Johan Gunnarsson is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.