Wikitrends
Trends on Wikipedia


Type Time span Language

Uptrends on Macedonian Wikipedia today

 1. Leet (-15.38%)

  Leet (се чита: лит; од англиски: Elite: елита, елитен), позната и како eleet или leetspeak, е варијанта на англиската азбука која се користи главно на семрежјето. Користи разни комбинации на знаци од ASCII наместо латинични букви. На пример, зборот leet н...
 2. Јакупица (-100.00%)

  Јакупица или Мокра Планина — планински масив во централна Македонија. Составена е од повеќе планински делови: Караџица, Даутица, Голешница, Китка, Мумџица, Салакова Планина и Осој. Планинскиот масив е настанат во терциерот, со раседнување. Јадрото е соста...
 3. Ванче Шиков (-100.00%)

  Ванче Шиков (роден 19 Јули 1985 во Кавадарци, Република Македонија) е македонски фудбалер кој игра за Австрија Виена во австриското фудбалско првенство и за фудбалската репрезентација на Македонија....
 4. ISBN (-30.51%)

  Меѓународен стандарден книжен број или на англиски International Standard Book Number (најчесто нарекуван според кратенката - ISBN) е единствен број на книга со кој се идентификува изданието, издавачот, како и земјата каде е печатена книгата. Кодот со 9 б...
 5. Љубиша Георгиевски (-100.00%)

  Љубиша Георгиевски (роден на 30 мај 1937 година во Битола) е театарски и филмски режисер, драмски писател и есеист, теоретичар на театарот и професор по театарска режија и актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Како политичар, бил пре...
 6. Грчец (-100.00%)

  Грчец е село во Општина Сарај, во околината на градот Скопје. Според пописот од 2002 година, селото имало само 1 жител.
 7. Алијанса за позитивна Македонија (-100.00%)

  Алијанса за позитивна Македонија (АПМ) - македонска политичка партија. Основач на партијата е поранешниот премиер на Македонија, Владо Бучковски....
 8. Европско првенство во фудбал за играчи под 21 година 2017 (-100.00%)

  Европско првенство во фудбал за играчи под 21 година 2017 — 21. издание на европските првенства во фудбал за играчи под 21 година, фудбалско натпреварување кое се одржува на секои две години за репрезентациите за играчи под 21 година, организирано од стра...
 9. Илинденско востание (-100.00%)

  Илинденско востание — востание на македонскиот народ против османлиската власт. Конгресот на Македонската револуционерна организација, одржан во Солун, донел одлука напролет да се крене оружено востание при што започнувањето и водењето на востанието им би...
 10. Хуманизам (-100.00%)

  Хуманизам е ренесансно културно и филозофско-научно движење кое тежнеело кон воздигнување на личноста споед античките примери. Хуманизам се појавил во Европа кон крајот на 14 и почеток на 15 век. Хуманизмот во најширока смисла на зборот е пројава на љубов...

Copyright © Johan Gunnarsson (johan.gunnarsson@gmail.com), 2012. Last updated Fri, 23 Jun 2017 01:27:39 +0000. About Wikitrends. Source code.

Creative Commons License
Wikitrends by Johan Gunnarsson is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.