Wikitrends
Trends on Wikipedia


Type Time span Language

Most visited on Albanian Wikipedia this month

 1. Bashkimi Sovjetik (7 337 views)

  Bashkimi i Republikave Sovjetike Socialiste (shkurt BRSS, rusisht: Союз Советских Социалистических Республик, СССР, tr.: Sojuz Sovjetskih Socialistiçeskih Respublik, SSSR), i njohur edhe si Bashkimi Sovjetik (rusisht: Советский Союз, tr.: Sovjetski Sojuz)...
  Related pages: Mitrush Kuteli (1 810 views), Bashkimi Evropian (1 708 views), Adolf Hitler (919 views), Demokracia (695 views), Forcat Ajrore Shqiptare (694 views)
 2. Marko Polo (6 793 views)

  Marko Polo (1254-1325), lindi në Venedik në 15 Shtator 1254. Babai i tij ishte Nikolo Polo edhe ai ishte nje eksplorues dhe tregtar. Ishte udhëtari dhe udhëpërshkruesi më i njohur i asaj kohe. Si misionar dhe përfaqësues i Venedikut qëndroi në Kinë 15 vit...
  Related pages: Australia (2 144 views), Historia e arteve (1 110 views)
 3. Gjuha shqipe (6 505 views)

  Gjuha shqipe (ose thjeshtë shqipja) është gjuhë dhe degë e veçantë e familjes indoevropiane. Është gjuha amtare e 2,765,610 njerëzve në Shqipëri (v. 2011), 1,644,865 në Kosovë (v. 2011), 507,989 në Maqedoni (v. 2002), 176,293 në Zvicër (v....
  Related pages: Kosova (1 789 views), Bashkimi Evropian (1 708 views), Albert Einstein (1 684 views), Franca (1 199 views), Shkodra (937 views)
 4. Ismail Kadare (4 793 views)

  Ismail Kadare (lindur më 1936) është njëri nga shkrimtarët më të shquar bashkëkohorë, i nominuar disa herë për çmimin "Nobel" në letërsi. Ai shquhet kryesisht për prozë, por ka botuar edhe vëllime me poezi dhe ese. Nisi të shkruajë kur ishte ende i ri, fi...
  Related pages: Mitrush Kuteli (1 810 views), Migjeni (1 761 views), Tirana (1 730 views), Historia e arteve (1 110 views), Prilli i thyer (1 103 views)
 5. Marin Barleti (4 746 views)

  Marin Barleti (lat. Marinus Barletius, it.: Marino Barlezio ; rreth 1460 Shkodër - 1512-1513) ishte humanist i shquar, historian, i pari autor i njohur dhe një nga më të mëdhenjtë e letërsisë së vjetër shqiptare, teolog dhe prift katolik. Për jetën e tij ...
  Related pages: Tirana (1 730 views), Mihal Trivoli (1 183 views), Shkodra (937 views)
 6. Wolfgang Amadeus Mozart (4 414 views)

  Wolfgang Amadeus Mozart ( gjermanisht : . [ Vɔlfɡaŋ Amadeus mo ː tsaʁt ] ,Janar 27, 1756 - 5 dhjetor 1791 ) , pagëzuar si Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart , ishte një kompozitor pjellor dhe me ndikim i epokës moderne . Mozart tregoi aftë...
  Related pages: Historia e arteve (1 110 views), Gjermania (797 views)
 7. Evropa (4 227 views)

  Evropa ose Europa (gr. Eurṓpē Εὐρώπη ) është një nga shtatë kontinentet tradicionale politike, dhe një pjesë e kontinentit gjeografik të Evroazisë. Evropa rrethohet në veri nga Oqeani i Ngrirë i Veriut, në perëndim nga Oqeani Atlantik, në jug nga Deti Mes...
  Related pages: Mesopotamia (2 255 views), Australia (2 144 views), Kosova (1 789 views), Tirana (1 730 views), Bashkimi Evropian (1 708 views)
 8. Alfabeti shqip (4 211 views)

  Alfabeti i gjuhës shqip ka tridhjetë e gjashtë shkronja, nga të cilat shtatë janë zanore dhe njëzet e nëntë janë bashkëtingëllore.
  Related pages: Gjuha shqipe (6 505 views)
 9. Toka (3 998 views)

  Toka është planeti i treti i sistemit tonë diellor. Toka është rreth 4.57 miliardë vjet e vjetër, dhe i vetmi planet në sistemin tonë diellor ku është zhvilluar jeta. Toka ka vetëm një satelit natyror: Hënën. Toka peshon 6.000 miliard ton dhe është afër 4...
  Related pages: Sistemi diellor (3 615 views), Galileo Galilei (2 288 views), Isaac Newton (2 261 views), Mesopotamia (2 255 views), Australia (2 144 views)
 10. Leka i Madh (3 929 views)

  Aleksandri i Madh ose Leka i Madh (greqisht: Ἀλέξανδρος ὁ Μέγας|maqedonisht:Александар III Македонски) gjithashtu i njohur si Aleksandri i III i Maqedonisë, ishte mbret i Maqedonëve.Epoka e Aleksandrit përbën gur themeli për mbretërit që vijuan dhe shënon...
  Related pages: Historia e arteve (1 110 views), Shkodra (937 views), Aleksandria (246 views)

Copyright © Johan Gunnarsson (johan.gunnarsson@gmail.com), 2012. Last updated Thu, 19 Oct 2017 00:50:49 +0000. About Wikitrends. Source code.

Creative Commons License
Wikitrends by Johan Gunnarsson is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.