Wikitrends
Trends on Wikipedia


Type Time span Language

Uptrends on Albanian Wikipedia this week

 1. Saimir Tahiri (+68 900%)

  Saimir Tahiri (lindi më 30 tetor 1979, në Ti­ranë) është politikan shqiptar.
 2. Vullkani (+2 331%)

  Vullkani - Vullkanet janë forma të ngritura në Tokë, të cilat krijohen me shkarkimin e masës së zjarrtë-magmës, gazeve dhe avujve nga brendia e Tokës në sipërfaqe. Proceset e ndryshme të lidhura me to quhen vullkanizëm. Vullkani paraqet një dukuri sipërfa...
 3. Martin Luther (+507%)

  Martin Luter (shqipërimi: Martin Luteri) lindi në qytetin Aisleben të Gjermanisë në vitin 1483. Studimet e para i kreu në qytetin e lindjes. Më vonë studioi Filozofi në Erfurt. Për Teologji nuk kishte ndonjë prirje të thellë. Në vitin 1507 u bë prift....
 4. Adolf Hitler (+402%)

  Adolf Hitleri (* 20. prill 1889 në Braunau am Inn, Austri-Hungari; † 30. prill 1945 në Berlin) ishte nga 1933 në vitin 1945, e Kancelari i Rajhut dhe diktatori ne Rajhun gjerman. Nga korriku, 1921, Kryetari i partisë, NSDAP, ai u përpoq në nëntor 1923 me ...
  Related pages: Benito Mussolini (+12%)
 5. Uliksi (+846%)

  Uliksi (greq. Odysseus, lat. Ulixes) është një figurë e mitologjisë greke i biri i Laertit dhe i bashkëshortës së tij, Antiklesë, mbret i Itakës është heroi simbol i zgjuarsisë (dinakërisë) në mitologjinë greke gjatë luftës së Trojës i njohur si mbreti i ...
 6. Rryma e Gjirit të Meksikës (+31 600%)

  Rryma e Gjirit të Meksikës është rrymë detare e cila krijohet në gjirin e Meksikës, dhe përfundon në viset perendimore të Evropës Veriore . Është rrymë e ngrohtë detare e cila ka ndikim të madh në klimën e Evropës perendimore dhe veriore .RRyma me e ngroh...
 7. Victor Hugo (+879%)

  Victor Marie Hugo (shqiptimi: Viktor Hygo) lindi në Besançon më 26 shkurt të vitit 1802, ishte një dramaturg, poet dhe shkrimtar francez, i konsideruar si babai i Romantizmit si dhe një figurë dominuese në letërsinë franceze të shekullit XIX.
 8. Martin Camaj (+5 700%)

  Martin Camaj (Telumë, 13 korrik 1927 - Mynih, 12 mars 1992) ishte shkrimtar, akademik dhe albanolog shqiptar.
 9. Koha e bronzit (+1 307%)

  Karakteristika themelore e kësaj epoke është lindja e metalurgjisë së bronzit, që i dha emrin dhe vetë epokës. Për zhvillimin e saj ndihmoi shumë dhe pasuria me bakër e vendit tonë, sidomos në zonat metalmbajtëse të Matit, të Kukësit, të Korçës etj. Vendi...
 10. Metalet (+324%)

  Më shumë se 75% e elementeve kimike janë metale . Disa nga metalet njeriu i ka njohur që në kohet e lashta, duke u njohur në vetitë e hekurit, nikelit, kromit, bakrit. Metalet me se shpeshti i hasim ne koren e tokes,por ato ne perqindje te vogel i hasim e...
  Related pages: Bakri (+420%)

Copyright © Johan Gunnarsson (johan.gunnarsson@gmail.com), 2012. Last updated Sat, 21 Oct 2017 06:37:26 +0000. About Wikitrends. Source code.

Creative Commons License
Wikitrends by Johan Gunnarsson is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.